Izvanučionička nastava – uspješan spoj učenja i zabave

by | 17. listopada 2024. | Vijesti

Učenici predmetne nastave naše škole sudjelovali su 16. listopada u izvanučioničkoj nastavi, koja je uspješno obuhvatila različite odgojno – obrazovne aktivnosti prilagođene svakom uzrastu. Tijekom ovog zanimljivog dana, svi razredi su ostvarili planirane odgojno-obrazovne ciljeve, a učenici su imali priliku učiti kroz bogato iskustvo izvan učionice.

Petaši su posjetili Arheološki muzej, gdje su na interaktivan način naučili o povijesti civilizacija i arheološkim otkrićima, nakon čega su sudjelovali u radionici Mozaik, gdje su se upoznali s tehnikom izrade mozaika i otkrili kako su se kroz povijest stvarali umjetnički prikazi u toj formi. Uz to su uživali u kazališnoj predstavi u Maloj sceni, gdje su kroz dramsku umjetnost razvijali kreativnost i razumijevanje umjetničkog izraza.

Šestaši su proveli dan u Tehničkom muzeju, istražujući znanstvena postignuća i tehnološke inovacije te u kinu uz film koji je pružio je priliku za emocionalno jačanje učenika, jer je kroz tužnu priču potaknuo promišljanje o važnim životnim vrijednostima.

Sedmaši su imali priliku upoznati Karlovac na poseban način – uz stručno vodstvo ‘austro-ugarskog časnika’ koji im je približio bogatu vojnu povijest grada. Kruna njihovog dana bila je plovidba Žitnom lađom po Kupi, gdje su iz prve ruke doživjeli trgovačku i gospodarsku važnost rijeke.

Osmaši su sudjelovali u popodnevnoj izvanučioničkoj nastavi, što je dugogodišnja tradicija naše škole. Posjetili su Muzej iluzija, a večernji su izlazak zaokružili kazališnom predstavom u Kerempuhu, čime su stekli pravo iskustvo večernje kazališne predstave i osjetili čar kazališta u punom sjaju.

Ovaj bogat dan bio je ispunjen učenjem i zabavom, a učenici su stekli nova znanja i razvili važne životne vještine. Veselimo se budućim sličnim projektima!

Skip to content